Hvordan får hun det til?

October 18, 2012  |  mammarollen  |  No Comments  |  Share

Du fikk kanskje høre en gang at det lønnet seg å vente med å få barn til du har reist litt først? Eller at utdanninga de skulle være ferdig? Eller at friheten din forsvinner. Vell.. jeg tro det er det er den siste der som gjelder. For det blir jo litt vanskelig å leve det livet du levde før? Men hvor lenge vil du egentlig stå på samme plassen?

Før jeg fikk barn, så likte jeg å sove lenge, sitte oppe lenge, være impulsiv, feste osv. Nå legger jeg meg tidlig, står opp tidlig, får ikke hvert så impulsiv så ofte, og festinga er jeg fortsatt litt mett på (Nå er jeg jo også gravid, så det stopper seg jo uansett ;) ).

Jeg tror det er viktig at du ikke glemmer bort deg selv, og at du fortsatt gjør ting som du har lyst til i blant.. men som tidene forandrer seg, så forandrer jo også jeg meg. Ting som kanskje ikke betydde så mye tidligere, kan bety masse nå.. Som feks..

 med Natalie er kjempekoselig. Tenk å våkne til en sol hver dag, og være så glad for å våkne opp. Er ikke det en fantastisk start på dagen? På morgen tar vi oss god tid.. bruker ca en og en halvtime, hvor vi spiser frokost, kler på oss, og tar morgenstellet. Det er ikke noe godt å våkne til morragretne folk, og stress. Så morgenstunden for oss er gullverdt!

Når du har produsert en familie, så er rutiner viktig, det er det i hvertfall for oss, ellers blir det BARE rot. Og ja, btw rot. Det er ikke lett å gå å rydde, mens noen andre roter. Dessuten er det veldig umotiverende. Så rydding/vasking her, skjer som regel når Natalie er i barnehagen, eller har lagt seg.

Neste sted vi samles er når Natalie er ferdig i barnehagen, så da spiser vi middag. Middagen står som regel på bordet rundt kl 16, og hvis du skulle være litt forsinka en dag, så får du høre det. Det er ikke så lett å fortelle jentungen at middagen er ferdig om 10 minutter.  Så, det beste er å gjøre sånn at sjefen blir fornøyd ;)

Rutinene her er veldig viktig for hun, og det er veldig deilig for oss også :) Etter middag er det kos og lek før kvelden kommer!

Så i 20-21 tiden. Da kan Leyla tiden begynne, men da er jeg som regel veldig sliten etter dagen, så da bare slapper jeg av :) Prøver heller og gjøre noen ting innimellom, for å holde i gang det sosiale livet, men det er ikke alltid like lett, og jeg skulle nok hvert flinkere til det.

Er rutiner viktig for deg? Ha en fin dag :)