Jula 2012

January 2, 2013  |  Jul, Mat / Sweets  |  3 Comments  |  Share

En kort oppsummering av jula 2012:

Bilde på Julekortet, som vi sendte ut ble tatt av Photografia, en ungdombedrift ved Åssiden VGS, bilde er redigert av Claes Bjerkman (Tusen takk)! Føler personligheten hennes virkelig kom frem på bilde, ei litta nissejente, som gleder seg til jul!20130102-220800.jpg

 

Brente Mandler:

Jeg prøvde meg på brente mandler for første gang, og de ble veldig gode, men jeg måtte gjøre om på oppskriften underveis. Det var jo egentlig kjempelett, men du må ha litt tålmodighet :)
Sånn her lyder oppskriften:

  • 100g mandler
  • 100g sukker
  • 1-2 ts honning
Blandes i stekepannen, middels varme. Rør om hele tiden til sukkeret blir brunt og tyntflytende. Helles på smurt bakepapir. Skilles fra hverandre!
Jeg brukte MINST dobbelt så mye mandler som sukker, for det ble altfor mye sukker i forholdt til mandler, og da blir det litt vanskelig å skille de.. Ellers er det lett for at det blir en “sukkerplate, med mandler. Tenker du kan bruke 300g mandler, og 100g sukker, og 1-2 ts honning i stede, hvis du vil prøve deg ;)

20130102-220812.jpg

20130102-220821.jpg

Natalie bakte pepperkaker med mommo (min mamma), for første gang.. haha.. var litt av en opplevelse, men moro var det.. Hun ville jo gjerne smake på deigen, eller putte forma oppi en klump med pepperkake deig, og voila ferdig ;) Jeg bakte også pepperkaker hjemme, og jaggu ble det ikke tomt gitt ;)

20130102-220847.jpg

20130102-220907.jpg

Da jeg skulle pynte til jul så trengte vi nye julegardiner og jeg sto lenge å lurte på om vi skulle gå for en “white christmas”, med hvit/sølv pynt etc.. Men så tenkte jeg at det er jo deilig og føle at man virkelig pakker bort jula når den er over, for jeg er jo så glad i både hvit og sølv til vanlig. Vell, nå er vi i januar, og jula er pakka ned, og jeg kan si det at jeg er VELDIG glad jeg valgte rødt, for jeg var så mett på jula i slutten av romjula, at det var virkelig godt å føle at vi pakket den ned :)

20130102-220930.jpg

Natalie sin første Lucia feiring i barnehagen. Kjempekoselig, og veldig stas for mammaen hennes, som er så glad i Lucia ;)

20130102-220954.jpg

Nissejenta, som er klar for nissefest i barnehagen!

20130102-221006.jpg

Ellers var vi igjennom 5 middager fra Jul til Nyttår, Natalie var på sin første juletrefest, og vi har hatt det kjempekoselig, men godt at hverdagen kommer tilbake også:)

 

Snart er det vell jul igjen ;) Men enn så lenge, Godt nyttår, og takk for det gamle :) Nå kan vi glede oss til lysere tider!

2. Juledag

December 26, 2012  |  Jul  |  No Comments  |  Share

I dag har vi hvert på middag hos mor og far, vi spiste stekt laks, og det var såå godt, og det var veldig deilig med noe annet enn all denna julematen.

Helt ærlig kommer jeg til å være støl i kjeften til langt ut på nyåret, og jeg tror ikke det blir noe problem å gå ned i vekt :p

Natalie spiste masse mat å kosa seg også :D

20121226-234409.jpg

titteeeiii!!

20121228-113211.jpg

1. Juledag

December 25, 2012  |  Jul  |  2 Comments  |  Share

Det er masse middager i jula, og vi er fortsatt ikke ferdige, men det er deilig og slippe å tenke på å lage middag da!

I dag spiste vi hos bestefaren til Natalie (Faren til Marcus). Det var pinnekjøtt som sto på menyen i dag! Og det var veldig godt:).

Jeg begynner og bli litt matlei nå.. Sikkert fordi jeg ikke pleier å spise SÅ mye, og jeg har jo spist mer enn jeg pleier de siste månedene, pga svangerskapet. For å si det sånn -Jeg gleder meg til å gå på diett!!

20121225-210126.jpg

Marcus og broren!

20121225-210146.jpg

Natalie og Marcus

20121225-210201.jpg

Flåklypa på tv, da er det jul ;)

Håper du koser deg i romjulen

Julaften!

December 24, 2012  |  Jul  |  No Comments  |  Share

Nå er den store dagen straks over, den vi bruker, uker, måneder, på å forberede. Mamma hadde laget både pinnekjøtt og kalkun i dag (Marcus pleier å spise kalkun på julaften, og siden julaften er julaften så ble det begge deler).

Nissen kom på besøk til Natalie også, og jeg var spent på hvordan hun vil reagere. Hun var litt skeptisk, og han fikk ikke noe kos, men hun ble i det minste ikke veldig redd, så det er jo bra. Hun fikk MASSE pakker. Dukke, lego/duplo, gyngeelefant, keyboard m/mikrofon, masse klær ++

Jeg fikk også masse fint, og av min kjære fikk jeg poncho av merket Line of oslo, kjempefin og veldig meg :D Ønsket meg en poncho som jeg kan amme i når lillegutt kommer. Også fikk jeg perle øredobber + kjedet av han, han har hvert så flink :)  Ellers fikk vi gavekort.. ++ Natalie hadde laget fin gave til oss i barnehagen :) .
Det var godt å feire jul med mamma i år <3 :) Ha en fortsatt fin jul alle sammen, håper dagen deres har hvert rik med kjærlighet, familie, mat og pakker :)

 

God Jul! 

Lille julaften!

December 23, 2012  |  Jul  |  4 Comments  |  Share

Nå er julen i hus! Er jo en stund siden vi pyntet til jul her da :) Men nå har jeg fått ryddet masse i dag, til tross for at jeg ikke er i form, men jeg nekter å våkne opp på julaften, og at det er rotete.. Det går jo ikke an ;) Prinsessa er i seng, og vi har hvert på middag hos farmoren hennes i dag. Deilig kalkun middag!

I morgen kommer nissen til oss også, eller til mamma da, hvor vi skal feire jul. Er så spent på hvordan Natalie reagerer når hun ser nissen, hihi!

 

God Jul til dere alle sammen <3

Glaaaade jul!

December 25, 2011  |  Jul  |  3 Comments  |  Share

Takk for at dere har savnet bloggen min, det har ikke jeg :) For mange ganger når jeg virkelig har behov for å skrive ned noe, så kan jeg ikke skrive det her, fordi det er meg -Leyla Dahl, som signerer dette.
MEN jeg lar meg provosere skikkelig for tiden, som feks..
Hvert år, på denne tiden så snakker folk om at  ”å, etter jul så skal jeg på hard diett, føler at jeg blir så feit av all denne julematen”.

Og da tenker jeg: OK, om folk hadde hvert like hypp på diett som de snakker om fra julaften til nyttår så hadde vell folk kanskje hvert tynne resten av året? Eller ikke hvert overvektige. Om motivasjonen din er å gå ned i vekt etter en feit middag, så er det vell bedre og ta deg en feit middag i blant, bare for å holde motivasjonen oppe?

Så ett motivasjonstips fra meg:
Ikke start på diett på en mandag, det er en dag alle starter på som regel, og hvor bra funker egentlig det? Kjedelig å starte på en diett hver mandag og skli ut tirsdagsettermiddag!

Ikke start 1 januar:
Hvor mange starter ikke da? Og hvor fult er det ikke på treningssenterene  i januar? Du blir jo mer umotivert når det er stappfult på alle maskinene og du må stå å vente? Ikke at du skal la være å trene.. men hva med litt variasjon? Dra på skitur, så på skøyter, gå deg en tur..

Finn deg ting som passer deg, ikke alle andre.

Meen, det er sant.. det er masse middager i jula, kommer jo til og bli støl i kjeften frem til sommeren.. Så dietten kommer vell naturlig for alle ;) Og dessuten.. selv om mye av maten er feit, så er nok mye mer sundt enn du kanskje tror.. Ofte blir jo julematen laget av en oppskrift, som er tradisjon.  Folk kjøper jo ikke (håper jeg) toro poser/ferdig mat, og annet ferdig tull som er stappfult med  e-stoffer, og muk.. *yuckie*.

En liten julehilsen fra mine 56 kilo ;)

Da var julebordet over!

November 13, 2011  |  Jul  |  2 Comments  |  Share

Så var årets julebord over, litt trist i grunn, men det var hvertfall veldig koselig å se igjen jentene.

20111113-101501.jpg
(bildene er lånt av Silje B)

20111113-101616.jpg

I dag har jeg to middager og velge mellom, enten pinnekjøtt hos verdens beste mamma. Eller middag hos et koselig par som gifta seg på fredag, men drar jeg på sist nevnte så blir det litt sånn “sleng på et smil for å være hyggelig”. Hun ene som mest sannsynlig kommer ditt er så frekk og sår at det er slitsomt å omgås hun.
Valget er egentlig lett i mine øyne, fordi jeg vil til mamma.. Men jeg føler jo at jeg må dra til de andre, ikke hver dag man gifter seg.