Siste svangerskapskontroll!

December 28, 2012  |  Graviditet  |  1 Comment  |  Share

I dag var jeg hos legen, og det var faktisk siste svangerskapskontroll, med mindre det skjer noe før det!

Jeg har maks en uke igjen av svangerskapet, og jeg må si det er deilig og nærme seg slutten! Håper uka går fort vell og merke, for jeg er veldig sliten! Jeg er veldig glad jeg er ferdig med omgangssyke og bihulebetennelsen i hvertfall *bank i bordet*.

Her ser dere forresten symfyse målene.. Ligger til gjennomsnittet :) og hode er fortsatt ikke festet, men det er ikke sikkert det fester seg heller, men hodet ligger ned da:) Er 38+4 i dag:)

20121228-191659.jpg

Eller så har jeg bare slappet av i dag. Natalie og Marcus var i byen en tur, koselig med litt Natalie og pappa tid:)

Når hun kom hjem holdt hun konsert for oss:

20121228-192520.jpg

20121228-192543.jpg

Så spiste vi god mat og kosa oss resten av dagen!

20121228-192627.jpg

Jeg bladde i en feriekatalog, og jeg må si jeg gleder meg til sommeren.. Gleder meg til sol, varme, bading, og ikke minst: ha på seg mindre klær.. Så mye lettere å gå ut døra;)

Når kommer lillegutt?

December 28, 2012  |  Graviditet  |  1 Comment  |  Share

Blir det 2012 baby, eller 2013 baby.. Hva tror du?

Terminen min er 9 Januar 2013.

Datoer som har blitt gjettet:

Desember:

21: Jeg, Unnur
22: Silje Johanne (18:23)
26: Silje R
29: Lena

Januar:
1: Thomas (Nyttårsaften 4.30)  Murat
2: Tina Marie (16-24)
3: Naman, Camilla D.H.
4: Jeg, Vigdis (mellom kl 18 og 23), Unnur (mellom 10 og 14), Naman, Hild Frøya
5: Adrian B, Jarle
8: Raymond
10: Arnhild
11:  Ingrid P.T., Connie
12: Rita (kl 11.03)
13: Susen (Kl 8.35)

Vekt/lengde som har blitt gjettet:
Adrian B: 49 cm, 3450 g
Anders D: 58 cm  3500 g
Arnhild: 51cm 4050 g
Camilla D.H: 49cm 3459 g
Ingrid P.T.: 55 cm 3890 g
Lena: 51 cm 3714 g
Lill-Ann: 50 cm 3920 g
Murat: 3950 g
Naman: 50 cm 3520g
Raymond: 52 cm 3645 g
Rita: 52cm 4122g
Silje Johanne: 49 cm 3670 g
Silje R: 50 cm 3600 g
Susen: 53 cm 4352 g
Tina Marie: 50 cm 3500 g
Unnur: 50 cm 3670 g
Vigdis: 51 cm 3940 g

 

Lyst til og være med å gjette? Blir spennende å se hvem som blir nærmest :)

Tidlig!

August 30, 2012  |  Graviditet, Veien til førerkortet!  |  2 Comments  |  Share

For en start! I dag sto jeg opp klokken 5.30, det var ganske tidlig i grunn. Jeg skjønte ikke at det var vekkerklokka mi som ringte, kan du tenke deg? hihi. Jeg hadde nemlig min første kjøretime-noengang i dag. Og det var spesielt, men godt og ha det gjort.

haha. Han kjørelæreren var god da. Jeg sa at det var så godt å kjøre med han, for han var så tålmodig, og det var ikke samboeren. Så da spurte han meg om jeg kunne strikke, og om Marcus kunne strikke. Jeg kan strikke, men ikke Marcus. Så han mente at jeg skulle være en utålmodiglærer for Marcus, å lære han å strikke. Jeg syntes ikke ideen var så dum igrunn. Så da kommer mitt første ønske, på ønskelisten til jul i år. Marcus: Jeg ønsker at du skal strikke en mariusgenser til meg *hihi*.

 

Så over til svangerskapet: Jeg har ett slitent bekken om dagen, for ett par -tre dager siden så gikk jeg litt for langt,  jeg følte meg i form til det, men hadde jeg vist at jeg hadde fått SÅ vondt i så mange dager etterpå, så hadde jeg nok trappet ned turen litt, men men.. Er jo deilig å gå også da :`/ Skal ikke alltid være lett?:P

 

Bildet er fra weheartit.com

Jeg er gravid!

August 22, 2012  |  Graviditet  |  5 Comments  |  Share

Igjen sier du?

-Er ikke det koselig da?  Spør jeg.

Terminen er satt til 9 Januar. Så det vil si at jeg er halvveis nå.

Denne gangen venter vi en gutt, så det blir gøy, med en av hver. Driver å sorterer klærne etter Natalie nå om dagen, og det er ikke veldig mye der han kan bruke. Tror ikke han blir så fornøyd om vi kler han opp i kjoler, og rosa klær. hehe!

Dere må gjerne komme med navnforslag til oss :) Ha en fin dag <3

veeeeeeeenter..

April 30, 2011  |  Graviditet  |  No Comments  |  Share

Vi venter fortsatt vi. Kvart over ni til morran i dag kom de og sa at det var vår tur klokka ti. Du kan tro jeg ble lykkelig. Så da ble jeg trilla opp på opperasjonsrommet. Marcus fikk på seg legefrakken sin, babysenga sto klar, og alt var klart. Plutselig fikk de en telefon ang hastekeisersnitt, så da var det bare å trille ut igjen. Og ned tilbake på rommet. Så måtte vi ligge og vente der til vi fikk beskjed om noe annet. Det var kjedelig det.

Klokken halv tolv kom de inn igjen, og sa at de venter en ny akutt greie klokka tolv, og at den operasjonen tar nok ett par timer. Etter det er jeg prioritert, med mindre det er enda en akutt ting. Dette er jo Drammen, og det er jo en del som bor her, så sjangsen for at det kommer noen rett etter den operasjonen er jo stor. Hvis det gjør det så får vi lov til å dra hjem, og da setter de opp en ny time til oss mandag / eller tirsdag. Er i hvertfall bedre og være hjemme å vente.

Nå er jeg veldig utålmodig, det og ikke vite er ikke noe allright, men nå skal vi i hvertfall maks være her i 2-3 timer til, med mindre det blir oss som skal til pers.

Koselig at så mange følger med på bloggen min nå, jeg håper at jeg har blitt mamma neste gang jeg oppdaterer ♥ Lurer på om det blir April eller Mai baby! Det siste døgnet har føltes like lenge som hele svangerskapet!

♥Ha en fin dag ♥

ikke vår tur enda..

April 29, 2011  |  Graviditet  |  No Comments  |  Share

Jeg har ikke blitt mamma enda, desverre :( .Vi kom på sykehuset klokken 11 i dag, og jeg måtte skifte til sykehus-skjorta. Også satte de inn intravenøst og kateter. Sist nevnte var ikke veldig godt, men de satte inn sånn bedøvelses gelê først, så det hjalp i hvertfall. Først ble vi liggende å vente, i håp om at det skulle bli før klokken 14.

Men klokken ble 14, og det var fortsatt ikke vår tur. De sa da at det kunne hende det ikke ble  før etter halv fire, men de håpet jo på at det ble før. Så fikk vi vite at det var ei som dreiv og føda tvillinger, så de måtte stå klare til og ta keisersnitt på hun, i tilfelle hun skulle trenge det. Så begynte jeg og bli kjempetørst. Og da mener jeg TØRST, jeg pleier og drikke ganske mye veske daglig, så det føltes ut som at jeg hadde sahara i munnen, men fikk jeg lov til å drikke noe veske? Nei.      Anyways. Tvillingdama ble ferdig, og vi begynte og ane ett lite håp om at det straks skulle bli vår tur.

Ca halv åtte fikk vi vite at de skulle prøve å få tatt keisersnittet på oss innen klokken ti, så sant det ikke kom noe livsviktig i veien. Klokken ti på halv ni fikk vi vite at det ikke ble vår tur i kveld, så at det forhåpentligvis skulle bli oss i morgen.
Da fikk jeg i det minste lov til og spise/drikke. Og faste i ett døgn er ikke så lett når man er gravid. Nå har jeg straks drikki 2 og en halv liter, også fått spist litt. Marcus dro hjem og henta laptopen og kjøpte mat og drikke til oss. Marcus blir her med meg i natt, og godt er det for jeg kjente jeg ble skikkelig deprimert på den turen han var hjemme og jeg lå her alene.

Ja, de tokk forresten ut kateteret etter vi fikk vite at det ikke ble vår tur i dag, og DET gjorde vondt det. Og det svir sånn når jeg går på do. Det i tillegg til urinveisinnfeksjon er ikke noe godt :( .

Håper det blir vår tur i morgen.

Og jeg savner forresten Disney jenta mi ♥

Tusen takk for alle lykkeønskninger vi har fått på facebook, meldinger og bloggen. Koselig ♥

Se så romantisk vi skal ha det da:

 

Haha!

God natt♥

I morgen er jeg mamma..

April 28, 2011  |  Graviditet  |  No Comments  |  Share

I morgen skjer det! I morgen kommer du lille prinsessa mi! Da skal jeg endelig få møte deg♥ Har så masse tanker og følelser på en gang, men det er jo kanskje ikke så rart. I og med at jeg skal møte ei som kommer til og forandre livet mitt. Er så spent på hvordan hun ser ut. Lys? Mørk? Ligner hun på meg? Marcus? Begge? You name it.

I går kveld så sklei jeg i dusjen. Jeg tryna ikke, men jeg ble nok anspent eller noe. Så bekkenet fucket seg helt igjen. Så jeg ga opp og sove i natt også.. Så sto jeg opp i fem-seks tiden. etter og ha fått rundt 3-4 timers søvn. Var ordentlig med smerter ja, men hell i uhell, når først det skulle bli sånn igjen så er det jo greit at det er så nærme fødsel.

Forberdelsestimen på sykehuset i dag gikk forresten veldig bra, det tok bare litt tid. Var der i 3 timer ca, men da fikk de tatt de prøvene de skulle ta, og gitt meg den informasjonen de skulle. Legen der syns det var helt riktig at jeg skal ta keisersnitt, med tanke på bekkenløsinga. Hun hadde samme typp bekkenløsing for meg, og hun hadde vaginal fødsel, som gjorde at alt ble værre, og hun var senge liggende i over en måned etterpå. Mannen hennes måtte dusje og ta vare på hun, fordi hun bare lå rett ut. Med tanke på den kraftige bekkenløsinga jeg har hatt i svangerskapet så kan det hende jeg må trene fra 12-15 timer i uka til høsten av, for å bygge meg opp igjen, var ikke sikkert da.. men hun ville at jeg skulle være forberet på det. Hun sa også det at det var godt at jeg var så ung, for da går det mye kjappere og bygge meg opp igjen. Bare veldig viktig at jeg gjør det :)

Unnur, ei venninne av meg fikk bebis i dag. Så gratulerer så mye♥ Da blir det bare en dag mellom prinsessene våre. Bra timing :)

♥ God natt til dere. Er spent på om jeg får sove i natt ;)

Første termin..

April 25, 2011  |  Graviditet  |  No Comments  |  Share

I dag var første termin datoen jeg hadde. Altså mensterminen, men det kom ikke noe bebis i dag. Formen i dag har ikke hvert helt på topp, så håper jeg ikke begynner og bli sjuk nå.

I morgen har jeg bursdag, og hva er det en høygravid ønsker seg? JO, bebis :P . Så hadde hvert koselig om hun kom ut så kunne vi delt dagen min sammen :D

♥4 dager igjen♥

Svangerskapsuke 38!

April 13, 2011  |  Graviditet  |  No Comments  |  Share

Bilde er tatt for 3 dager siden :)

 

- Termin: 4 Mai 2011
- På vei: 37+0
- Igjen til termin: 21 dager, men det blir keisersnitt så da kommer hun 29 April. som det er 16 dager til, hvis hun ikke bestemmer seg for og komme før :)
- Kjønn: Jente
- Utålmodig: ja, men mest pga bekkenløsninga :) Lei av og ikke være “normal”.
- Aktivitet innenifra: Sparker som bare det, spesielt når jeg sitter / ligger
- Søvnmønster: Ikke som jeg er helt kjent med :P
- Bestemt navn: Tror det
- Vektøkning: ca 25 kg
- Vann i kroppen: Ja!
- Barnerom: Ja, det begynner og bli klart :D
- Utstyr: Har seng, barnevogn, og stellebord. + masse klær (spesielt bodyer/ pysjamaser).
- Mangler av utstyr: Har laga en egen liste her!
- Strekkmerker: Nei *bank i bordet*
- Melk i brystene: Nei, men nå har de begynt å ese litt igjen, så kan jo være det skjer noe inni der ;)
- Om fødselen: Har fødselsangst, så har fått innvilget keisersnitt, men får lov til og ombestemme meg om jeg vil det.. Så det gjorde meg roligere!
- Plager: Bekkenløsning, ryggsmerter også  har jeg vondt i ledda mine (har mye vann i kroppen)
- Oppegående: Tja. Blir deprimert av at bekkenløsninga gjør meg så handikappet. SÅ oppegående er vell ikke det rette ordet ;)
- Sulten: Appetitten har roet seg.
- Matkikk: Nå om dagen er det BrainCooler
- Tungt: Ja, men det sier vell seg selv når man går å bærer på over 25 kilo ekstra.
- Neste kontroll: Time hos legen i morgen.
- Hodet ned: Ja
- Hodet festet: Det vet jeg ikke?
- Kynnere: Ja
- Høygravid: Ja :) Fødeklar: Ja :)
- Sykehusbaggen: Den er så og si ferdig, men vi bor jo ikke så langt unna sykehuset heller, så om jeg skulle mangle noe så får bare mannen svippe hjemom og hente det ;)

Denne graviditeten..

April 5, 2011  |  Graviditet  |  No Comments  |  Share
Gratulerer til Vigdis som fikk sin lille prins i går kveld♥

I dag harjeghverthos fysioterapauten, og hos legen.Prøvene og sånt så fine ut. Vell det var etterelanna som ga utslag på blodprøven, men tror ikke det var så farlig, og vekta stiger jo daglig nå virker det som, og det tar knekken på meg. I tillegg til at jeg vagger som en pigvin. Ja jeg gjør faktisk det!

Nå er det 24 dager til prinsessa kommer, og det skal bli godt å se at vekta går andre veien. Dette har hvert ett tøft svangerskap med kraftig bekkenløsning, så jeg tror ikke jeg kommer til og gjøre dette igjen, blir nok ikke noe storfamilie i hvertfall. Fysioterapauten sa det til meg i dag at hun hadde tenkt på meg, fordi jeg har hatt ett så tungt svangerskap med bekkenløsning og betennelse, men man sitter jo igjen med livets gave, ett mirakel

Tenk at oldemoren min, på morfar sin side hadde til sammen 13 unger. Det er 117 måneder i svangerskap det, nesten 10 år. Tror ikke hun slet med bekkenløsning nei, men respekt til hun. Jeg har VIRKELIG fått respekt for gravide i dette svangerskapet her.
Dessuten har jeg fått en forståelse for folk som sliter med fedme. Nå er det jo naturlig at jeg har gått opp mye, men i perioder når jeg har hatt skikkelig appetitt så har det føltes som at maten er den eneste gleden jeg har. HAHA, ja for real! UFf.. Når jeg er ferdig med svangerskapet så skal jeg ned i vekt igjen, og jeg skal blogge om det, så da kan jeg jo hjelpe deg med det samme om du trenger det :)

Akkurat nå lager jeg kake. Gelekake. Gleder meg til å smake! Moren til Marcus har jo bursdag i dag, så det må jo feires :)

Håper du får en fin dag. Skal ta bilde av kaka etterpå jeg :D