Archive for October, 2012

Halloween 2012!

October 27, 2012  |  Mat / Sweets  |  No Comments  |  Share

Det som sto på menyen var Biff Stroganoff, potetmos, salat og hvitløks-baguetter. Og til desser var det fruktsalat med vaniljekrem. De som kom til middag var mamma (mommo), og Cü. (Tante) Tina skulle egentlig komme også, men hun kunne ikke alikevell.
Natalie fikk pakke av mommo, og det var veldig stas. En ny bok :D !

Vi ble så mette alle sammen at snacksen ble ikke rørt en gang. Det tok ikke lang tid før Natalie sovna etter at gjestene hadde gått heller. Det var veldig koselig da, Natalie liker seg ekstra godt på hjemmebane :)

 

Trafikkteorien!

October 22, 2012  |  Veien til førerkortet!  |  No Comments  |  Share

Bildene taler vell for seg selv? Jeg smiler :D ! hehe.. Når en av oss her i hjemmet skal noe viktig, så er det ekstra viktig å starte dagen bra. Så vi sto opp alle klokken 9 i dag, og tok alt med ro. Så ringte jeg Statens vegvesen, for å høre om søknaden om førerkortet var godkjent, og det var den. Så da var det bare å ta å ringe taxien min (far ;) ), så kjørte han meg, så jeg kunne få tatt teorien.

Og ja, jeg bestod! På første forsøk, for en lettelse! ÅÅåå, så deilig det er med alt av obligatoriske ting som blir ferdig :D !  Anbefaler virkelig www.teoritentamen.no på det sterkeste!

Ellevilt

October 20, 2012  |  Natalie Jeanne  |  No Comments  |  Share

Så i dag morges, da det vi våknet så regnet det masse ute. Så hva skulle vi finne på da? Natalies oldemor ringte da, så da ble vi med de (altså mine besteforeldre, som vi kaller mor og far) på Gulskogen senteret. Jeg har jo nesten hvert inne hele uka, så jeg følte jeg MÅTTE ut, bare for å møte litt folk. -For å si det sånn, det var ikke LITT folk vi møtte. Gulskogen senter-på en lørdag- ellevill lørdag, ja, det sier vell seg selv.. at det var MASSE folk der, og helt ærlig.. Så har jeg begynt å foretrekke netthandel, hvor en kan sitte i fred og ro i sofaen å shoppe!

Natalie fant seg en kompis:

Kjempesøt, begge to!

 

Jeg har forresten instagram, som de fleste andre ;) Det er bare å legge meg til:

Så maler vi litt!

October 19, 2012  |  Natalie Jeanne  |  No Comments  |  Share

I dag har vi malt litt. Og det falt i smak hos frøkna. Gøy med nye aktiviteter.

Jeg så de hadde malt litt i barnehagen, og det ga meg en go’ ide om at det kunne vi jo gjøre hjemme også ;)

Kom gjerne med forslag til aktiviteter til ei jente på 18 måneder!

Statusrapport Uke 29

October 19, 2012  |  Graviditet: Uke for uke  |  No Comments  |  Share

Siste dag i 2. trimester. Skal si det har gått fort!

Før jeg ble gravid denne gangen, så lovte jeg meg selv at jeg ikke skulle fokusere så mye på vekta, og ikke engste meg over om jeg la på meg mye, for det raser jo av etter svangerskapet. Greit nok det, men nå begynner jeg og bli tung :O Syntes det er slitsomt, og jeg kan ikke fatte at feite folk orker og være feite.. asså, det må jo være slitsomt?

- Termin: 9 Januar 2013
- På vei: 28+4
- Igjen til termin: 11+2
- Kjønn: Gutt
- Utålmodig: Nei, syntes tiden har gått veldig fort.
- Aktivitet innenifra: Veldig aktiv
- Søvnmønster: Ikke som jeg er kjent med.
- Bestemt navn: Nei

- Vektøkning: Ca 21kg

- Vann i kroppen: Litt?`Ikke sånn som på slutten sist gang i hvertfall.. Føler meg ikke noe plaget med det.
- Barnerom: Ja, det har vi, han flytter nok inn på rom med Natalie etterhvert.
- Utstyr: Har det meste fra Natalie, og vi har kvittet oss med jenteklær og erstattet det med gutteklær ;) Vi har også kjøpt søskenvogn. (Bildet kommer senere)
- Mangler av utstyr: Det er jeg litt usikker på. Tror vi har det meste?! (Sengetøy til gutt)
- Strekkmerker: Nei *bank i bordet*
- Melk i brystene: Ja :O Men er ikke plaget med det, lekker ikke ;)
- Om fødselen: Hva om den?;)
- Plager: Bekkenløsning, ryggsmerter og blodtrykksfall.
- Oppegående: Spørs hvor flink jeg er til å slappe av. Jeg er 100% sykemeldt nå, så nå er det litt lettere og trene bekken + gå litt turer når jeg er i form til det. Og det er HERLIG. Jeg hadde ikke mulighet for det sist, så denne gangen har jeg hvert flink og hører mer på kroppen. Noe jeg ANBEFALER om du har bekkenløsning :) Men har mer blodtrykksfall enn tidligere da, hadde satt pris på om det ga seg ;)
- Sulten: Nettopp spist :P
- Matkikk: gulrot / klemmentiner
- Tungt: Ja, og jeg vet det skal bli tyngre
- Neste kontroll: 8 November
- Hodet ned: Nei
- Hodet festet: Nei
- Kynnere: Ja
- Høygravid: Nei
- Sykehusbaggen: Ikke begynt på enda.

Hvordan får hun det til?

October 18, 2012  |  mammarollen  |  No Comments  |  Share

Du fikk kanskje høre en gang at det lønnet seg å vente med å få barn til du har reist litt først? Eller at utdanninga de skulle være ferdig? Eller at friheten din forsvinner. Vell.. jeg tro det er det er den siste der som gjelder. For det blir jo litt vanskelig å leve det livet du levde før? Men hvor lenge vil du egentlig stå på samme plassen?

Før jeg fikk barn, så likte jeg å sove lenge, sitte oppe lenge, være impulsiv, feste osv. Nå legger jeg meg tidlig, står opp tidlig, får ikke hvert så impulsiv så ofte, og festinga er jeg fortsatt litt mett på (Nå er jeg jo også gravid, så det stopper seg jo uansett ;) ).

Jeg tror det er viktig at du ikke glemmer bort deg selv, og at du fortsatt gjør ting som du har lyst til i blant.. men som tidene forandrer seg, så forandrer jo også jeg meg. Ting som kanskje ikke betydde så mye tidligere, kan bety masse nå.. Som feks..

 med Natalie er kjempekoselig. Tenk å våkne til en sol hver dag, og være så glad for å våkne opp. Er ikke det en fantastisk start på dagen? På morgen tar vi oss god tid.. bruker ca en og en halvtime, hvor vi spiser frokost, kler på oss, og tar morgenstellet. Det er ikke noe godt å våkne til morragretne folk, og stress. Så morgenstunden for oss er gullverdt!

Når du har produsert en familie, så er rutiner viktig, det er det i hvertfall for oss, ellers blir det BARE rot. Og ja, btw rot. Det er ikke lett å gå å rydde, mens noen andre roter. Dessuten er det veldig umotiverende. Så rydding/vasking her, skjer som regel når Natalie er i barnehagen, eller har lagt seg.

Neste sted vi samles er når Natalie er ferdig i barnehagen, så da spiser vi middag. Middagen står som regel på bordet rundt kl 16, og hvis du skulle være litt forsinka en dag, så får du høre det. Det er ikke så lett å fortelle jentungen at middagen er ferdig om 10 minutter.  Så, det beste er å gjøre sånn at sjefen blir fornøyd ;)

Rutinene her er veldig viktig for hun, og det er veldig deilig for oss også :) Etter middag er det kos og lek før kvelden kommer!

Så i 20-21 tiden. Da kan Leyla tiden begynne, men da er jeg som regel veldig sliten etter dagen, så da bare slapper jeg av :) Prøver heller og gjøre noen ting innimellom, for å holde i gang det sosiale livet, men det er ikke alltid like lett, og jeg skulle nok hvert flinkere til det.

Er rutiner viktig for deg? Ha en fin dag :)

Veien til førerkortet!

October 17, 2012  |  Veien til førerkortet!  |  3 Comments  |  Share

Jeg har hvert trøtt på bloggingen i det siste, og formen har ikke hvert helt på topp.. men nå er jeg klar igjen ;)

30 August 2012 hadde jeg min første kjøretime, jeg syntes jo det var kjempeskummelt. Jeg syntes det faktisk var så ekkelt at jeg gruet meg veldig til neste time, hehe.. men nå har jeg fått kjørt litt etter det heldigvis, og jeg er ikke redd lenger, og da begynner ting og bli litt lettere. I begynnelsen av forrige uke så var jeg på glattkjøring, eller sikkerhetskurs på bane, som det heter nå. På mandag som var så trappet jeg opp på vegvesenet, med søknaden som man må levere, også var jeg klar for å ta teorien, MEN.. den var tydeligvis ikke klar for meg.. For den søknaden måtte behandles først, før man kunne ta teoriprøve, og det tar ca en uke.. Så da var det bare å dra hjem igjen. Håper jeg får tatt den til uka, sånn at jeg blir ferdig med.. Tror jeg føler meg klar nå da, består som regel hver gang på teoritentamen.no i hvertfall..

Yeah! Jeg anbefaler forresten den siden til de som skal ta teorien, for meg så blir boka veldig tørr, så da er denne siden kjekk.. Dessuten kan du ta egen skilt prøve der, og da er det jo lettere å se hva du eventuelt skal øve mer på.

Gleder meg til og bli ferdig med lappen, og jeg håper jeg rekker det før lillebror kommer, eller så er jeg litt redd den blir lagt litt på hyllen for en periode.. men det er lang ventetid på alt nå, så nå må jeg bare få tatt teoriprøven, sånn at de kan bestille oppkjøringa for meg.

Neste som står på -Veien-til-førerkort- planen min:

  • Teoriprøven (Håper på å få tatt den til uken).
  • Veiledningstime trinn 3
  • Langkjøring i midten av November.

 

Statusrapport uke 27

October 7, 2012  |  Graviditet: Uke for uke  |  1 Comment  |  Share

Føler jeg må blogge litt om svangerskapet, siden jeg gjorde det sist gang. hehe! Så da bruker jeg samme statusrapport, som jeg gjorde med Natalie :) .

Bildet er tatt litt tidligere i uken. Da var jeg 26 uker og 3 dager på vei.

- Termin: 9 Januar 2013
- På vei: 26+6
- Igjen til termin: 13+1
- Kjønn: Gutt
- Utålmodig: Nei, syntes tiden har gått veldig fort.
- Aktivitet innenifra: Sparker spesielt når jeg har spist, og når kvelden kommer og jeg ligger :D
- Søvnmønster: Han våkner i halv åtte tiden, haha.
- Bestemt navn: Nei
- Vektøkning: ca 19-20kg. haha. Høres jo ekstremt ut, men jeg veier 74kg nå og er 1,69 høy så det er jo ikke SÅ galt :P

- Vann i kroppen: Litt?`Ikke sånn som på slutten sist gang i hvertfall.. Føler meg ikke noe plaget med det.
- Barnerom: Ja, det har vi, han flytter nok inn på rom med Natalie etterhvert.
- Utstyr: Har det meste fra Natalie, og vi har kvittet oss med jenteklær og erstattet det med gutteklær ;) Vi har også kjøpt søskenvogn. (Bildet kommer senere)
- Mangler av utstyr: Det er jeg litt usikker på. Tror vi har det meste?!
- Strekkmerker: Nei *bank i bordet*
- Melk i brystene: Ja :O Men er ikke plaget med det, lekker ikke ;)
- Om fødselen: Hva om den?;)
- Plager: Bekkenløsning, ryggsmerter og blodtrykksfall.
- Oppegående: Spørs hvor flink jeg er til å slappe av. Jeg er 100% sykemeldt nå, så nå er det litt lettere og trene bekken + gå litt turer når jeg er i form til det. Og det er HERLIG. Jeg hadde ikke mulighet for det sist, så denne gangen har jeg hvert flink og hører mer på kroppen. Noe jeg ANBEFALER om du har bekkenløsning :)
- Sulten:
- Matkikk: Klementiner
- Tungt: Tja, jeg vet det skal bli tyngre ;)
- Neste kontroll: Rundt 13 oktober en gang..
- Hodet ned: Nei
- Hodet festet: Nei
- Kynnere: Ja
- Høygravid: Nei
- Sykehusbaggen: Ikke begynt på enda.

 

I går gikk Natalie og jeg tur til gulskogen sammen med Sandra. FREM OG TILBAKE.. Ble stolt.. Skal prøve å bevege meg i dag også, men ruta blir nok ikke like lang :P

Natalie i den nye genseren sin <3