Svangerskapsuke 25!

January 10, 2011  |  Graviditet: Uke for uke  |  Share

Mors uke 25 og fosterets uke 23: Knip igjen jenter! Det forebygger lekkasjer av urin eller ufrivillig fjerting og kan gi sexlivet en opptur!

Babyen er nå ca 30 cm lang og veier ca 650 gram! Du kan noen ganger “hilse” på babyen ved å støte lett imot den delen som sparker ut av magen din, gni litt og gi litt kontakt tilbake. Nå har den fått negler både på fingre og tær.

Mange syns det er koslig å synge for babyen sin, og den kan faktisk visstnok kjenne igjen både sanger og stemmer når den kommer ut. Dette gjelder både mor og fars stemme fordi den har hørt dem så mange ganger.

Har du ikke begynt å trene på knipeøvelser før, så kan det være på tide. Dette er for å trene opp bekkenbunnsmuskulaturen slik at du ikke vil lekke urin etter fødselen (eller siste del av svangerskapet). Når du først har trent opp disse musklene behøver du ikke å gjøre så mange knip om dagen.

Måten du “finner” dem på er enten ved å stoppe urinstrålen når du sitter på do, holde igjen litt rett og slett og så slippe. Dette skal du ikke gjøre til noen vane fordi du kan risikere å ikke få tømt urinblæren skikkelig og det kan gi problemer som blærekatarr.

En annen måte å gjøre det på kan være å sette en finger opp i skjeden og knipe rundt den. Når du så kjenner hvilke muskler det er du skal bruke er det bare å sette i gang å trene.

Hvis du i løpet av dagen kan gjøre fem knip i burde du ganske snart ha en mye bedre kontroll.
Knip musklene sammen og liksom løft skjedebunnen litt opp, gjerne mens du teller til fem, hold så litt og slipp så sakte ned igjen.

Rett etter fødselen vil det være vanskelig å kjenne disse musklene igjen, men det er bare å begynne og så kommer det seg etter hvert.

Det har også en positiv innvirkning på seksuallivet fordi det øker følsomheten og kontrollen din inni skjeden.
Knipeøvelser kan også hjelpe og forebygge hemorider, og ufrivillig fjerting.

Gode bekkenbunnsmuskler er også med på å stabilisere bekkenet ditt og gir deg derfor også en bedre holdning og sterkere rygg.
Knipeøvelser kan du gjøre hvor som helst og når som helst, det er ingen som kan se det på deg!

 

♥ Leyla

Lilypie Pregnancy tickers


Leave a Reply