Jula 2012

January 2, 2013  |  Jul, Mat / Sweets  |  Share

En kort oppsummering av jula 2012:

Bilde på Julekortet, som vi sendte ut ble tatt av Photografia, en ungdombedrift ved Åssiden VGS, bilde er redigert av Claes Bjerkman (Tusen takk)! Føler personligheten hennes virkelig kom frem på bilde, ei litta nissejente, som gleder seg til jul!20130102-220800.jpg

 

Brente Mandler:

Jeg prøvde meg på brente mandler for første gang, og de ble veldig gode, men jeg måtte gjøre om på oppskriften underveis. Det var jo egentlig kjempelett, men du må ha litt tålmodighet :)
Sånn her lyder oppskriften:

  • 100g mandler
  • 100g sukker
  • 1-2 ts honning
Blandes i stekepannen, middels varme. Rør om hele tiden til sukkeret blir brunt og tyntflytende. Helles på smurt bakepapir. Skilles fra hverandre!
Jeg brukte MINST dobbelt så mye mandler som sukker, for det ble altfor mye sukker i forholdt til mandler, og da blir det litt vanskelig å skille de.. Ellers er det lett for at det blir en “sukkerplate, med mandler. Tenker du kan bruke 300g mandler, og 100g sukker, og 1-2 ts honning i stede, hvis du vil prøve deg ;)

20130102-220812.jpg

20130102-220821.jpg

Natalie bakte pepperkaker med mommo (min mamma), for første gang.. haha.. var litt av en opplevelse, men moro var det.. Hun ville jo gjerne smake på deigen, eller putte forma oppi en klump med pepperkake deig, og voila ferdig ;) Jeg bakte også pepperkaker hjemme, og jaggu ble det ikke tomt gitt ;)

20130102-220847.jpg

20130102-220907.jpg

Da jeg skulle pynte til jul så trengte vi nye julegardiner og jeg sto lenge å lurte på om vi skulle gå for en “white christmas”, med hvit/sølv pynt etc.. Men så tenkte jeg at det er jo deilig og føle at man virkelig pakker bort jula når den er over, for jeg er jo så glad i både hvit og sølv til vanlig. Vell, nå er vi i januar, og jula er pakka ned, og jeg kan si det at jeg er VELDIG glad jeg valgte rødt, for jeg var så mett på jula i slutten av romjula, at det var virkelig godt å føle at vi pakket den ned :)

20130102-220930.jpg

Natalie sin første Lucia feiring i barnehagen. Kjempekoselig, og veldig stas for mammaen hennes, som er så glad i Lucia ;)

20130102-220954.jpg

Nissejenta, som er klar for nissefest i barnehagen!

20130102-221006.jpg

Ellers var vi igjennom 5 middager fra Jul til Nyttår, Natalie var på sin første juletrefest, og vi har hatt det kjempekoselig, men godt at hverdagen kommer tilbake også:)

 

Snart er det vell jul igjen ;) Men enn så lenge, Godt nyttår, og takk for det gamle :) Nå kan vi glede oss til lysere tider!


3 Comments


  1. Har visst fallt ud litt av bloggen din eg, så gratulere så mye me sønnen så e på vei :D Glede mg te å se prinsen :D

    Sv; Tusen takk for kommentaren på bloggen min, d va veldig koseligt me julaverksted :D

    Godt nytt år!

  2. Høres ut som en koselig jul. Vi har heldigvis ikke hatt så mange middager denne gangen. Har vært deilig å bare kose seg hjemme! Vi rydder vekk jula til helgen vi. Men jeg har begynt så smått da, for jeg blir lei jeg også. Selvom jeg er veldig glad i jula! Godt nytt år til dere. Håper det nye året blir supert!

Leave a Reply