Spørsmål og svar

May 12, 2011  |  Generelt  |  Share

Beate stilte meg en del spørsmål, så da tenkte jeg å lage ett eget innlegg med svar. Er veldig koselig med spørsmål forresten, er jo kanskje en av grunnene til at jeg blogger, og ikke skriver en dagbok for hånd :)

 • Kanskje du vil fortelle litt om hvordan det er etter fødselen med keisersnitt. Er det mye du må passe på? Er det ting du ikke kan gjøre pga operasjonen, eller går det like fint som om du skulle ha født på vanlig måte? Har du noe vondt?

  -Jeg føler meg i kjempetopp form, og har mer energi nå enn før fødsel. Jeg har ikke noe vondt i såret, og jeg merker det ikke om jeg prøver og kjenne etter engang. Det eneste jeg kjente etterpå var de første dagene når jeg måtte nyse, men så lærte jeg meg at om jeg holdt på såret når jeg nøys så gikk det bra, hehe. Det du får beskjed om å passe på er at du ikke skal løfte for tungt, du skal helst bare bære babyen din.  Jeg var jo forberedt på at jeg ikke kunne bøye meg, men jeg kjenner ikke noe når jeg bøyer meg heller. De har sydd på innsiden, så er ikke noen sting eller noe som må tas. dagen etter opperasjonen så var jeg ikke noe rød eller blå der, så jeg ble positivt overaska.
  De sa på sykehuset også at jeg var i utrolig god form etter opperasjonen så derfor dro jeg hjem tidlig på tirsdagen (3 mai) (fødselen var lørdag 30 April), så jeg var hjemme like tidlig som om jeg skulle føda vaginalt.

  Det som var vondt derimot, det var melkespreng og blødende nippler. Jeg kan forstå folk som gir opp amminga da, men jeg beit sammen tenna, og var sta mot meg selv, for jeg SKULLE amme. Lille snuppa mi sugde riktig, og ammeteknikken var på plass, men enkelte barn suger hardt rett og slett, og brystvortene trengte å bli litt herda. Når melkesprengen kom i tillegg så visste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, så jeg sendte besteforeldra mine avgårde med bankkortet for å kjøpe brystpumpe, og da følte jeg meg saved. Følte meg som en ku der jeg satt å pumpa i sofaen, men gud så deilig det var.
  Nå har vi fått ammingen på plass, og det er deilig og komme i litt rutiner :)

 • Hvordan er det å ha et barn i huset?
  Det er mye kos og ikke minst klesvask ;)

 • Føler du at du er forandret på noe måte?

  Jeg føler meg veldig heldig. Jeg går rundt med en spesiell følelse om dagen. Da jeg kom hjem fra sykehuset så kjente jeg meg nesten ikke igjen hjemme. Var som at jeg ikke hadde hvert her før på en måte. Noe av det “henger” fortsatt over meg, i den forstand at når jeg ser en ting så ser jeg på en måte på det som at jeg ikke har sett det før.

  Jeg hadde også ett veldig tøft svangerskap, så har begynt og sette pris på at jeg kan gå. Dessuten har jeg gått ned 7 kilo etter at jeg kom hjem fra sykehuset, så du kan jo tenke deg hvor mye vann jeg hadde i kroppen, så jeg setter pris på bare det og kunne sette beina i kryss uten og anstrenge meg.

  Så har jeg blitt nyforelska i kjæresten min igjen. Er ikke det herlig? Nå har vi hvert sammen i litt over ett år, hvert igjennom ett tøft svangerskap sammen, kjøpt leilighet sammen,  fått verdens herligste datter og har den søteste chihuahuaen som finnes. Så jeg ser på han og tenker “Tusen takk for alt du har gitt meg”. Jeg vet ikke om han vet det selv en gang.. men det er jo ikke alt man trenger og fortelle, noen ganger holder det med å føle det også :)

 • Er det mye mas fra folk rundt deg?

  De første dagene da jeg kom hjem fra sykehuset så satte jeg telefonen på lydløs. Jeg var veldig sliten, og hadde nesten ikke fått sovi noe på barsel, så jeg syns det var utrolig godt og komme hjem. Var veldig mange som ringte meg da, men da satte jeg telefonen på lydløs. Jeg trengte og bare kunne slappe av, og se på prinsessa mi. Jeg fikk ikke sett meg mett, og var utrolig fasinert over at jeg kunne lage noe så vakkert. Så når jeg ikke sov så tittet jeg på hun. Jeg følte meg heller ikke egoistisk heller, det øyeblikket har jeg ventet på i ni måneder, nå var det min/vår tur til å nyte det, så kunne heller andre folk se hun senere :)

 


Se så søt jeg er når jeg soverLeave a Reply