Norsk variant av wraps? ;)

April 15, 2011  |  Mat / Sweets  |  Share


I dag tenkte jeg skulle prøve noe jeg aldri har prøvd før, har heller ikke smakt eller sett det noen plass så er moro og prøve noe nytt. Og det er jo ekstra moro når samboeren syns det var veldig godt :D

Oppskriften på selve vafflene er en litt grovere pannekake røre som jeg fant på matprat.no. Oppskriften på hele greia lyder slik:

Du trenger dette til vafflene:

  • 4 stk egg
  • 1 1/2 dl hvetemel
  • 1 1/2 dl sammalt hvete, fin
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl melk

Slik gjør du:

  1. Bland mel og salt. Tilsett omtrent halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca 15 min.
  2. Stek de i vaffeljernet. Pass på å ikke ta for mye røre om gangen, og la de steke litt i jernet før du lukker det forsiktig igjen.

Fyllet jeg brukte:

Jeg stekte kyllingkjøttdeig, og champinjong så tok jeg opp i litt vann og tacokrydder. Så tok fyllet i vafflene og stakk en pinne igjennom sånn at de holdt seg samlet, og deretter tok jeg ost over, og gratinerte det i ovnen. Hadde de i ovnen til osten ble gyllen. (agurken tok jeg på når retten var ferdig)

Ved siden av serverte jeg en grønn salat, og salsa saus.

 


Leave a Reply