Svangerskapsuke 33!

March 1, 2011  |  Graviditet: Uke for uke  |  Share


32+1

Mors uke 33 og fosterets uke 31: Alt er ferdig utviklet, nå er det bare “modning” som gjenstår

Babyen er nå rundt 40 cm lang og veier ca 1500 gram. Proporsjonene mellom babyens hode armer, ben og kropp er nå slik de skal være. Den har til og med begynt å få litt underhudsfett og det er stort sett ren modning som gjenstår frem til termin.

Det kan komme forskjellige hudforandringer hos deg i svangerskapet fordi fargestoffet melanin avleires. Dette kommer av forandringene som skjer i binyrene fordi du er gravid. Det kan gi såkalte leverflekker som ofte kommer som skjolder i ansiktet eller andre steder som blir utsatt for sollys. Får du slike bør du ikke være så mye i sola. Bruk høy faktor på solkremen, eller vær rett og slett i skyggen. De forsvinner som oftest etter fødselen, men det kan ta opptil et par år.

Som tidligere nevnt blir det også fargeforandringer rundt brystvortene og kjønnsorganene, de blir aldri helt like lyse igjen, men en del av fargen går tilbake etter fødselen.


Leave a Reply