Svangerskapsuke 27!

January 27, 2011  |  Graviditet: Uke for uke  |  Share

 

Mors uke 27 og fosterets uke 25: Kroppen er nå større enn hodet

Babyen har nå blitt ca 32cm og veier ca 850. Kroppen er nå større enn hodet. Nå ligger livmoren fire til fem centimeter over navlen. Babyer som fødes så tidlig som nå vil trenge ganske mye hjelp for å puste. Som tommelfingerregel regner man at den må være på sykehuset like lenge som den ville ha vært inne i magen. Men her er variasjonene store.

Det advares mot å bruke boblebad fordi når du er gravid kan blodtrykket ditt lettere bli lavt, enn ellers. Dette kan føre til at du besvimer. En annen ting er at offentlige boblebad ofte er fulle av bakterier uansett hvor rengjorte de er, en unødig risk og ta. Er du stiv og støl, ta heller en god varm eventuelt litt hard dusj mot rygg og skuldre, eller få kjæresten din til å massere deg med en god olje.

Noen får enkelte punkter på livmoren som blir ømme. Dette kan ha flere årsaker, men ofte er det fordi babyen sparker på det samme stedet hele tiden. Litt senere vil man av samme grunn kunne bli øm i ribbeina der babyen sparker.

Ennå føler de aller fleste seg i god form, kroppen har ikke blitt skikkelig tung ennå og fødselen ligger langt unna.
Har du imidlertid litt tunge tanker om fødselen, så ta det opp med jordmoren din så fort som mulig. Det kan være mye god hjelp i noen gode samtaler. Hjelper ikke dette kan du henvises til fødestedet ditt og få snakket med en jordmor som har en tilleggsutdanning nettopp på dette. Det er stadig flere som kommer frem med sine bekymringer, og disse skal definitivt tas på alvor, så sitt ikke alene! Kjæresten din må også gjerne være med på slike samtaler, det kan være godt for alle det.

 

(Bildet er lånt av google.no)

 


Leave a Reply