Glutenfri Kake (Oppskrift)

January 22, 2012  |  Mat / Sweets  |  Share

I dag prøvde jeg meg på en glutenfri kake. Googlet litt frem på nettet og fant litt inspirasjon. Jeg er ikke så glad i smørkrem som jeg syns det er i veldig mange av disse kakene som har ett fint utseende. Så da tok jeg en liten vri, det nærmeste blir vell som en marsipankake bare at med marshmellows fondant.

Start med den glutenfrie kakebunn:

3 Egg
1,25 dl sukker
1 dl semper mix glutenfri
2 toppende tskjer med kakao
1 ts bakepulver

Fant forresten denne oppskriften på nettet :) . FREMGANGSMÅTE:
Visp egg og sukker luftig. Rør inn det andre. Helles i en smurt, og mixmelet form. 24 cm i diameter med løs kant. Obs ikke smør kantene.

Steke ved 175 grader i ca 20 minutter.

Så lar du den avkjøle seg når du tar den ut av formen, hver forsiktig når du tar den ut av formen, glutenfri deig er som regel seigere enn vanlige deiger.

Når den er avkjølt kan du begynne å legge inn fyll. Bunnen kan være litt vanskelig å skjære i, så om du skal ha flere lag med fyll så ville jeg laget flere kakebunner, enn å skjære i de.. (Bare ett tips)
Jeg delte kaken i to, og la de oppå hverandre :)

Du kan jo fylle med det du vil. Jeg brukte Noras – rørte bringebær , hakkede valnøttkjerner, og krem.

Først kan du jo dynke bunnen om du vil med melk, fruktjuice, eller hva du måtte ønske.

  • Jeg startet med ett lag av Noras rørte bringebær
  • Hakk opp valnøttkjerner og legg på
  • ett lag med krem
Så tar du den andre delen over, og smører inn hele kaken med krem.
Nå skal du lage marshmellows fondanten. Denne oppskriften er veldig enkel
200g Marshmellows
2 ss vann
2 ss matfett
500g melis
Ha vann og marshmellowsen i en stor bolle og ha i mikroen ca 2 min til det puffer opp

Så tar du den ut av mikroen, og tar opp i matfettet. Rør godt om til du har rørt mat fettet ut. Nå kan du ha i fargen også om du ønsker det, og rør den godt ut. Så tar du i melisen, litt og litt om gangen, og rør godt.  Jeg brukte ikke fult 500g melis, føl deg litt frem på det.. Ha den over på ett bakeunderlag (jeg brukte bakepapir for å unngå litt søl), kna og elt inn melisen så er den ferdig til bruk :)

Jeg skulle bare prøve meg frem i dag, så jeg lagde en med litt rosa farge også;)


Leave a Reply