Glutenfrie kanelboller (Oppskrift)

January 24, 2012  |  Mat / Sweets  |  Share

Her om dagen lagde jeg glutenfrie “kaneldingser”, valgte og kalle de det da det ikke så ut som noen kanelboller. haha! De ble i hvertfall kjempegode, og du smakte ikke at disse var glutenfrie. Disse falt til og med i smak hos samboeren ;) . Så nå tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Jeg tok i utgangspunkt fra Semper sin oppskrift, meeen det ble en liten vri på den.. og tror det var den lille touchen som skulle til ;)

Du trenger:

50 g smør
2 dl melk
½ pk gjær (25 g)
1 egg
½ dl sukker
½ ts salt
½ ts kardemomme
7 dl Semper Miks
Fyll:
1 egg
Perlesukker
eventuelt hakkete mandler
Slik gjør du:
Smelt smøret, hell i melk og varm opp til ca 37 grader. Rør gjæren ut i vesken. (Nå kan du helle dette over i den bollen du skal ha deigen i). Så tilsetter du egg, sukker og salt. Rør inn miksen og kardemommen. La deigen heve i ca 45 minutter. Elt deigen. Del den i 2 deler og kjevle ut hver del til en avlang leiv. Husk at glutenfri deig ofte er seiere, så bruk semper mix melet på både hender og underlaget hvor du baker. Smør på fyllet. Rull sammen og skjær hver rull i ca 8 biter, legg bollene i muffinsformer (jeg brukte amerikanske, de er litt større). Etterheve i ca 20 minutter. Pensle med pisket egg og strø på perlesukker og eventuelt hekkete mandler. Stekes på 250 °C i ca 8 minutter.

 Leave a Reply