Svangerskapsuke 26!

January 21, 2011  |  Graviditet: Uke for uke  |  Share

25+3

Mors uke 26 og fosterets uke 24: Babyen kan se lys gjennom magen

 

Babyen veier nå rundt 750 gram og er 31 cm lang. Mor er verdens beste vugge når hun går omkring, derfor sovner mange av babyene da, for å bli litt mer livatte når mor har tenkt å slappe av:-)

 

Den begynner å bli ganske frisk i frasparket, og om den har snudd seg med hodet ned kan det kjennes god oppover. Alle sansene er nå ferdig utviklet og babyen vil kunne reagere på skarpe lyder eller skarpt lys utenfra.

 

Å bli foreldre kan være ganske slitsomt for alle i perioder. Det kan være en ide og snakke litt om at i perioder må man kanskje avlyse avtaler fordi man rett og slett ikke har ork og energi til å treffe andre. At kanskje bare den ene av dere skal gå på den festen eller til den middagen? Det er store forskjeller på energi nivået under en graviditet både fra uke til uke og mellom kvinner og menn. Så ha respekt for hverandre.

Det handler ikke nødvendigvis om at du ikke har lyst til å møte hans familie eller venner, men at du er dønn sliten og trenger litt ro for deg selv. Etter hvert som babyen har blitt født og makkeren din også blir utsatt for manglende søvn blir det litt mer gjensidig.


Leave a Reply